Slalom med dobrimi in slabimi dnevi

Slalom med dobrimi in slabimi dnevi

08.02.2022

Ko te bolečina ohromi

Jana Fakin je vitalna Zagorjanka, zaposlena v patronažni službi Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi. Zaradi narave svojega dela, ki vključuje veliko sklanjanja in dviganja težkih bremen, je občasno čutila bolečine v križnem delu hrbtenice, a so večinoma minile brez hujših zapletov. Dokler se predlani, konec maja, ni zbudila v bolečini, ki jo je dobesedno ohromila. »Težko sem vstala iz postelje, nisem se mogla zravnati, bila sem sključena in vleklo me je postrani. Bolečina je bila zelo huda in sploh ni popustila,« se tega težkega obdobja spominja Jana Fakin. Seveda je najprej pomoč iskala pri svoji osebni zdravnici, ki jo je napotila preiskave in na fizioterapijo, a nič ni pomagalo odpraviti bolečine.

Bioresonanca in fascialna terapija

Jana je pred tem prebolela covid, zaradi katerega se je hitro utrudila in težko dihala. Še vedno je bila v bolniškem staležu, ko jo je »uščipnilo« v križu. »In ker pravijo, da covid v človeku potencira šibke točke, je bila pri meni očitno to hrbtenica. Vsega skupaj sem bila kar tri mesece na bolniški,« pripoveduje Jana Fakin, ki je po nasvetu sodelavke prvič zaradi težav po prebolelem covidu iskala pomoč v bioresonanci. Zaradi pozitivne izkušnje pa je pri bolečinah v križnem delu hrbtenice na terapijo prišla že drugič v center Bioresona v Zagorju.

Po prvi terapiji sem se bolje počutila, tudi bolečine so bile znosnejše, a učinek ni bil dolgotrajen. Zato sem se odločila, da s terapijami nadaljujem, in po nekaj seansah se je tudi učinek podaljšal. Enkrat mesečno sem center Bioresona obiskovala leto dni in zdaj lahko rečem, da me bolečina več ne ovira pri delu v službi in doma. Dr. Antonina Rome mi je svetovala tudi fascialno terapijo, ki je bila odločilna pri mehanskem mehčanju mišic. To je močno zmanjšalo bolečino. Terapevtski ciklus sem zdaj zaključila, a sem prepričana, da v primeru težav tudi v prihodnje ne bom odlašala in se bom po pomoč zatekla k bioreosonanci,« pove naša sogovornica.

Življenje je spet lepo

V vsem tem času se je naučila prisluhniti svojemu telesu in ravnati tako, da ga ne obremenjuje preveč. »Še vedno sta dve točki, dve višini, ko me bolečina pri mojem delu ustavi. Takrat grem na kolena, pomagam si z določenimi kretnjami. Sama sem se naučila, kaj moram storiti, da ne boli preveč. Vesela sem, da lahko delam polni delovni čas. Čeprav vsak dan ni brez bolečin, pa lahko rečem, da uspešno vozim slalom med dobrimi in slabimi dnevi. Z možem greva rada v hribe in tudi sicer je moj recept za dan brez bolečin sprehod, kamor se odpravim s pomočjo palic, in kar čutim, kako se mi hrbet poravna in razgiba.«

Jana je vesela, da je našla svojo formulo za življenje (skoraj) brez bolečin. Spet lahko hodi v službo, doma pa uživa v vlogi babice. Veseli se že pomladi in dela na vrtu, ki je poplačano s pestro paleto vloženih sadnih in zelenjavnih shrankov. Njena strast pa je tudi nabiranju zdravilnih zelišč za čaje, ki jih skrbno pripravi za zimo.

Marjana Ogorevc Žgalin

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.