Tekaške in športne poškodbe

Tekaške in športne poškodbe

31.07.2020

Športne poškodbe so boleče, neprijetne in nam pogosto prekrižajo načrte ali celo načrtovani oddih. Njihov zapleti pa nas lahko ovirajo pri nadaljnjem športnem udejstvovanju in vsakodnevnem življenju.


Sveže poškodbe in akutne bolečine

Veliko pacientov preseneti, da bioresonanca zelo učinkovito pomaga pri akutnih športnih poškodbah in drugih fizičnih bolečinah. Kot akutne poškodbe, ki jih najpogosteje srečamo v našem centru, razumemo:

  • akutne zvine
  • hujše udarce v mehka tkiva
  • podplutbe očes
  • bolečine po ruvanju zob s spremljajočimi močnimi oteklinami ali brez njih

Pri tem osebje vedno poskrbi, da pacient ne zanemari akutne obravnave pri svojem zdravniku ali na urgenci, če klinična slika kaže na kaj hujšega. Idealno je, da se pacient oglasi pri nas takoj po tistem, ko je bil obravnavan pri svojem osebnem zdravniku ali v urgentnem bloku.

Nadalje so pacienti presenečeni, kako hitro po bioresonančni obravnavi bolečina popusti ali se poškodba rehabilitira. Naši lastni statistični podatki kažejo, da v 80 % primerov akutnih bolečin zadosti že ena bioresonančna terapija, če se opravi v 24 urah po poškodbi in ustrezni klasični oskrbi. Sicer pa svetujemo obisk v prvih treh dneh po poškodbi.

 

 

Stare poškodbe in kronične bolečine

Žal srečujemo vse več pacientov, ki se k nam obrnejo po pomoč, ker trpijo zaradi kroničnih bolečin.

Kronične sklepne bolečine nastanejo bodisi zaradi zastaranih poškodb, nepravilnih zdravljenj, slabe drže telesa, starostnih sprememb oziroma različnih obrab hrustanca in zapletov po zdravljenju.

Pri tovrstnih težavah je pristop k obravnavi bolnika celosten. Ključen za celostno obravnavo pacientov s kroničnimi bolečinami je podroben bioresonančni pregled in ureditev prehrane, saj tako zelo dobro razbremenimo limfni in imunski sistem črevesja. Razbremenjen limfni sistem nadalje omogoči bolj učinkovite limfne drenaže, bodisi z bioresonanco bodisi manualnimi limfnimi masažami. Njihov namen je odplavljanje celičnih presnovkov, ki se zaradi slabe limfne drenaže kopičijo v medceličnem prostoru oteklih in bolečih sklepov. Tako sklep razbremenimo in pripomoremo k hitrejši rehabilitaciji oziroma regeneraciji, če je ta še možna.

Pogost razlog bolečin so tudi hrbtenične nepravilnosti, o katerih bomo pisali v ločenem članku. Te lahko uspešno zamejimo s posebnim bioresonančnim protokolom.

 

 

Slovenska bioresonančna raziskava pri preobremenilnem sindromu pri športnikih

Na tem mestu bi izkoristili priložnost in opisali tudi raziskavo, ki so jo izvedli Breda Jesenšek Papa, dr. med., prim. Jože Barovič, dr. med., in prim. dr. sci. Zmago Turk, dr. med., na Oddelku za rehabilitacijo UKC Maribor.

Testirali so dve skupini športnikov s preobremenitvenim sindromom, nogometaše in atlete (sprinterje in tekače čez oviro). V vsaki skupini je bilo 12 športnikov. Prvo skupino so zdravili s klasično fizioterapijo in lokalnim antirevmatikom (gelom voltaren). Druga skupina je bila zdravljena izključno z bioresonančno terapijo BICOM, lokalno pa so uporabljali individualno pripravljeno olje ali vodo.

Obema skupinama je bila predpisana razbremenitev in prekinitev treningov do umiritve akutne simptomatike. Uspeh zdravljenja so ocenjevali z bolečinsko lestvico, pri kateri pacient subjektivno samoocenjuje stopnjo bolečine od 0 do 10. Pri tem je 10 najhujša bolečina, ki si jo lahko zamisli.

Rezultati testiranja so bili presenetljivi in so brez dvoma potrdili koristi bioresonančne terapije. Za boljši uspeh zdravljenja so pri skupini z bioresonančno terapijo potrebovali manj časa, tudi izostanek od treninga je bil krajši.

Zaključek raziskovalne skupine je bil, da je uporaba bioresonančne terapije pri preobremenitvenih sindromih uspešna, preprosta, neškodljiva in ekonomična metoda zdravljenja. Njena edina pomanjkljivost (ki bo, upamo, kmalu odpravljena) je zgolj ta, da spada v komplementarne oblike zdravljenja in zato pri uradni medicini (kakor tudi Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije kot plačniku) še ni uradno priznana.

Antonina Rome, dr. med.

 

 

Dokumenti

 

Naroči se na pregled

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.