Kdaj se odločiti za bioresonanco?

Kdaj se odločiti za bioresonanco?

22.05.2020

Bioresonanca je vedno bolj prepoznavna kot naravna metoda zdravljenja in ni več le modni trend, saj je v Sloveniji prisotna že 35 let (v tujini pa kar 45 let). Zdravnik, ki pozna alternativne in komplementarne oblike zdravljenja, prepozna v bioresonanci združitev znanj tako tradicionalne kitajske medicine, akupunkture kot tudi homeopatije, zapeljane v sodobni čas elektronike. Združevanja teh znanj dodobra uporabljamo v naših centrih Bioresona za pomoč bolnikom. Kdaj in kako se odločiti za bioresonanco, je enostavno. Del odgovora je predstavljen v tem prispevku, sicer pa nas lahko vedno pokličete po telefonu in se posvetujete z našim osebjem.

Akutna obolenja

V centru Bioresona vedno predlagamo, da se akutna obolenja zdravi pri specialistih medicinske stroke, nato pa se bioresonanca uporablja kot komplementarna, saj bo dopolnjevala obstoječe zdravstvene napotke.

Pacientom, ki imajo kot znak obolenja povišano temperaturo in splošno slabo počutje, predlagamo, da se najprej posvetujejo s svojim izbranim zdravnikom. Sočasno lahko pokličejo naš center, kjer po posvetu z zdravnico prejmejo še dodatna priporočila za hitrejše okrevanje. Če je okrevanje po prebolelem akutnem stanju dolgotrajnejše, pa je bioresonančna podpora prava odločitev.

Izjema tem pravilom so le akutni zvini in akutna poslabšanja alergij kot pri nevrodermatitisu ali senenem nahodu, kjer pacient lahko obišče bioresonanco takoj ob nastopu znakov in simptomov. Pri senenem nahodu se lahko začne s terapijami že mesec pred nastopom zanj obremenjujočih pelodov v ozračju. Na to temo smo že pisali v ločenem prispevku, zato vas vabimo k branju.

"Ne verjamem več konvencionalni medicini."

Zgodi se, da ob pacientovem obisku slišimo izpovedi, kot so »Ne morejo mi pomagati!«, »Preiskave niso pokazale ničesar, a se kljub temu ne počutim dobro.«, »Ne verjamem več klasični medicini!«, »Samo zdravila mi predpisujejo!«. Prednost komplementarnega zdravnika je za takšne bolnike prav ta, da zna razmišljati tako konvencionalno kot nekonvencionalno, se pravi zna biti klasični kot tudi komplementarni zdravnik. Le zdravnik z znanjem obeh medicin lahko presodi, do katere mere lahko pomaga z naravnimi metodami, da pacienta približa njegovemu izboljšanemu stanju, in kdaj potegniti črto, ko bioresonanca postane zgolj opora ob klasični terapiji.


Kronična obolenja

Kronična obolenja so dober primer sodelovanja obeh vej medicine. Pacienti so že v klasični obravnavi, pa imajo pogosto še vedno težave, zato iščejo dodatno pomoč tudi pri nas. S pomočjo bioresonance dodamo tisto potrebno »piko na i«, spodbudimo telo k samoregulaciji in izboljšanemu metabolizmu, kar posledično privede tudi do boljšega izkoristka klasičnih zdravil.


Pod kronična obolenja uvrščamo pisano paleto bolezni, ki trajajo v obdobjih, daljših od šest mesecev. Če imate vprašanje o naravi vaše bolezni, lahko vedno povprašate naš zdravstveni tim.

"Imam preveč zdravil."

V medicini obstaja pravilo, da naj bo število pacientovih zdravil omejeno na največ šest zdravil. V praksi temu ni vedno tako. Kaj hitro eno zdravilo izzove stranske učinke, ki jih blaži drugo zdravilo. Ali pa se specialisti omejujejo le na neko področje in pozabijo druga. Naj poudarimo, da v našem centru nismo proti zdravilom, smo pa proti čezmerni rabi in čezmernemu številu zdravil. Skozi dolgoletno prakso smo prišli do spoznanj, da s pomočjo bioresonance lahko vplivamo na metabolizem telesa in boljše učinkovanje zdravil v telesu, kar posledično privede do tega, da je kakšno zdravilo treba opustiti ali njegovo koncentracijo zmanjšati. Dober primer so zdravila proti povišanemu pritisku. Bioresonančna obravnava namreč lahko zmanjša raven krvnega tlaka, če pa ob tem jemljemo še zdravila za zmanjševanje krvnega tlaka, lahko hitro pridemo do nevarno nizkega pritiska.

 

Preventivna bioresonanca

Ko pacient doseže izboljšano zdravstveno stanje, skupaj presodimo o potrebnih obdobnih terapijah za vzdrževanje tega stanja. To je odvisno od vaše starosti, osnovne bolezni in pridruženih težav ter poteka naših dosedanjih terapij znotraj bioresonančnega programa.

Vzemite zdravje v svoje roke in se vključite v bioresonančne preventivne programe. Prevencija je vedno bila in bo ključnega pomena.

Medicinska bioresonanca - s katerimi težavami nas pacienti najpogosteje obiskujejo?

Že 20 let smo najuspešnejši pri alergijskih težavah, naj so kožne, respiratorne ali črevesne. Pomagamo pri bolečinskih sindromih, ki so lahko avtoimunega izvora kot tudi starostne spremembe oz. obrabe. Velik del populacije trpi zaradi glavobolov in hormonskih motenj, ki jih tudi uspešno blažimo s pomočjo bioresonance. Če imate posebno težavo, ki jo ne najdete na našem seznamu, nas lahko vedno pokličete. Naše strokovno osebje vam bo z veseljem pomagalo poiskati odgovor na vaša vprašanja.

Antonina Rome, dr.med.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.