Andrej F. bo spet brez skrbi tekel maraton

Andrej F. bo spet brez skrbi tekel maraton

30.04.2021

Ukročena hipertenzija

Nadvse vitalni Ljubljančan Andrej F. je že na pragu upokojitve, a to ga še zdaleč ne ovira, da ne bi svoja »zlata« leta živel polno in aktivno. Velikemu ljubitelju teka je sicer že pred petnajstimi leti prvič merilec krvnega tlaka pokazal skrb vzbujajoče visoke vrednosti, a se rad pošali, da mu je tlak v višave takrat pognal »sindrom bele halje«.

Njegovo počutje je bilo namreč odlično vse do rutinskega pregleda pred udeležbo na Ljubljanskem maratonu pred dvema letoma in pol, ko je zdravnica potrdila hipertenzijo in dodala še diagnozo odebeljenega levega srčnega prekata. Dobil je tablete, a se po njih ni dobro počutil, zato je poskusil svojo težavo rešiti še z alternativnimi metodami.

 

 

Naklonjen alternativi

Andrej F. je bil nekonvencionalnim metodam zdravljenja vedno naklonjen. Tudi sam se je namreč izšolal za tuino masažo. Ko ga je med vzponom na Šmarno goro začelo mučiti težko dihanje, je vedel, da je čas za ukrepanje.

Manualna terapija ni bila po njegovi meri, zdela se mu je preveč agresivna, zato je po priporočilu znanke pomislil na bioresonanco. Potrkal je na vrata ljubljanskega centra Bioresona in se prepustil rokam Antonine Rome, dr. med.

»Terapije so potekale enkrat tedensko. Po tretji ali četrti seansi sem imel tako hudo reakcijo, da me je bolelo prav vse, predvsem pa pod rebri na levi strani telesa. Sredi noči sem se zbudil v bolečinah in resno razmišljal, da bi šel na urgenco,« se spominja naš sogovornik. Bolečine so na srečo v nekaj dneh izzvenele, z bioresonančnimi terapijami (ki so bile vse manj pogoste) je nadaljeval in čez pol leta se mu je krvni tlak uravnal Zdaj zaužije le polovico tablete vsak drugi dan! 

Bioresonanca bo prva izbira

Andrej je zelo zadovoljen, da je izbral bioresonančno terapijo in svojo izkušnjo rad deli s prijatelji. Prepričan je, da bi v primeru kakšnih drugih zdravstvenih težav zdaj najprej potrkal na vrata centra Bioresona, šele potem pa obiskal zdravnika. Na srečo se dobro počuti in teče skoraj vsak dan, tudi po 10 kilometrov, zdravo jé in se po petnajstih letih vegetarijanstva le občasno, ob nedeljah, »pregreši« z mesom.

Zelo rad se odpravi tudi v gore in se veseli upokojitve, ko bo rešen stresne negotovosti, v kateri je kot svobodnjak brez redne zaposlitve živel več kot deset let. Spet ga mika udeležba na Ljubljanskem maratonu, kjer je že dvakrat pretekel 21 kilometrov. »Pri petnajstem, šestnajstem kilometru mi sicer malo začne nagajati koleno, a to ni nič proti lumbagu, ki me je pri enainštiridesetih letih tako močno zagrabil, da sem šele po letu dni normalno hodil in že pol leta kasneje začel teči!« poln optimizma zre v prihodnost Andrej F.

 

Marjana Ogorevc Žgalin

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.