Izkušnja stranke: Polona Eržen

Izkušnja stranke: Polona Eržen

05.08.2022

Ko koža skeli, peče, srbi

Nadvse vitalna in vsestransko aktivna Mariborčanka Polona Eržen živi polno življenje, ki ga bogatijo številne aktivnosti. Poleg službe v odvetniški pisarni ji dneve kroji tudi njena velika strast, namreč modno oblikovanje oblačil iz svile in čipke, ki jih bo v avgustu ponudila v svoji spletni trgovini www.polonie.si. A stres in obilica dela sta terjala svoj davek in začele so se težave s kožo. »Na začetku je bilo videti kot alergija – vnetno stanje s srbečico na področju obeh podpazduh, kjer me je srbelo, peklo in skelelo. Sprva sem imela težave samo poleti, v roku dveh let pa se je alergija »raztegnila« čez vse mesece, kar je pomenilo kronično vnetno stanje kože,« se spominja Polona.

Seveda je iskala pomoč pri zdravniku. Obiskala je dermatologa, ki ji je predpisal kremo s kortikosteroidi. »Pomagala mi je, a le za kratek čas. Alergija se je namreč vedno znova vrnila,« pove Polona. Zato je iskala naprej in preskusila kremi proti glivicam in za lajšanje atopičnega dermatitisa, a ji nobena ni pomagala. Tudi cela vrsta drugih mazil, ki jih je kupila v lekarni brez recepta, ni opravilo naloge. »Srbečica je bila skoraj vedno prisotna, intenzivnost alergije in vnetja pa so ves čas nihala,« se sogovornica spominja tega res neprijetnega obdobja v svojem življenju.

Neprestano skelenje in srbenje ji je že dodobra načelo živce oziroma skalilo dušni mir. Posebej neugodno se je počutila pri športnih aktivnostih in poleti, ko je morala paziti, da podpazduh ni izpostavljala. A ker ti včasih življenje prinese rešilno bilko, ki lahko v hipu spremeni vse, je Polona še pred odprtjem centra BIORESONA v Mariboru dobila telefonsko številko Ksenije Benčuk in se takoj po odprtju, novembra lani, z njo dogovorila za obisk.

 

Terapija in dieta

»Ob prvem obisku je bioresonančni test pokazal obremenitev organizma z elektrosmogom, glivicami, s težkimi kovinami, prehladnimi virusi in HPV ter občutljivost na gluten, mleko, jajca in detergente. Vsi ti dejavniki so mi povzročali vnetja in obremenjevali imunski sistem, kar se je poznalo tudi na mojem počutju. Po priporočilu gospe Ksenije sem iz prehrane za nekaj časa izključila živila, ki vsebujejo gluten. Tako sem razbremenila imunski sistem in pripravila organizem na povrnitev samoregulacije. Izvedela sem, da je spremenjen način prehrane v času trajanja bioresonančnih terapij bistven, saj v nasprotnem primeru terapija ni tako učinkovita.«

Polona je vsakih štirinajst dni več mesecev prihajala na terapijo in uživala živila brez glutena. Edini pokazatelj, da se v njenem telesu nekaj dogaja, je bila najprej rahla, a prijetna utrujenost, ki je po intenzivnejših terapijah lahko trajala tudi nekaj dni. »Znaki alergije so počasi izzvenevali, počutje se mi je izboljševalo, imela sem več energije, bolje sem spala in na koncu v predelu podpazduh ni bilo več niti sledu poškodovane kože!« Seveda je za Polono Eržen to pomenilo konec dolgotrajnih težav s kožo in začetek novega obdobja.

Od okužbe s HPV do negativnega brisa

Nekaj mesecev pred obiskom centra BIORESONA je Polona izvedela, da se ji je po desetih letih povrnila okužba z virusom HPV. »Uradna medicina za ta virus ne pozna zdravila in se lahko pred njim zaščitimo samo s cepljenjem v mladosti. Vsekakor nisem vedela, da lahko bioresonanca vpliva na virus HPV. O tem me je podučila gospa Ksenija na prvi bioresonančni terapiji in po začetni diagnostiki. Po zaključku terapij sem šla na ginekološki pregled in kmalu prejela odlično novico - negativen izvid brisa na HPV virus.«

Polona zato prisega na dejstvo, da ji je bioresonanca spremenila življenje na boljše in še bolj verjame v veliko sposobnost samozdravljenja telesa. Pomembno se ji zdi, da gre za neinvazivno metodo, ki lahko olajša ali odpravi različne zdravstvene tegobe. »Moja kožna alergija je izginila in se ni več pojavila. Tudi o HPV virusu ni več sledi težav. Imam pa več energije in redko zbolim. BICOM bioresonanca v centru BIORESONA mi je pomagala tudi po prebolelem covidu in skoraj izničila postkovidne simptome!« našteva Polona, ki se je odločila, da bo obiskovala bioresonančno terapijo preventivno, vsaj vsak tretji mesec, za krepitev imunskega sistema in za splošno dobro počutje svojega telesa in duha.

Marjana Ogorevc Žgalin

 

 

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.