Kriva je bila alergija na volno

Kriva je bila alergija na volno

17.12.2021

Milijon razlogov za srbenje

Jožica Drnovšek, žena in mati iz Šentlamberta, zaselka nad Zagorjem ob Savi, je zaradi službe v »dolini« in življenja na kmetiji vajena trdega dela. Tudi kadar se v telo prikrade kakšna bolečina, ne razglaša tega naokoli in rajši potrpi, dokler težava ne mine. A ko jo je pred petimi leti kljub sicer odličnemu zdravju kar naenkrat napadla srbečica, ki se je naselila na njene roke in segla prek ramen vse do vratu, tega ni mogla dolgo skrivati. »Koža me je tam neznosno srbela, da sem se spraskala do krvi. A videti ni bilo ničesar – ne osipa, ne pikic. Najhujše je bilo ponoči, da sem zaradi tega še slabo spala. Pa čez čas sem ugotovila, da je poleti slabše kot pozimi,« se tega res neprijetnega obdobja v življenju spominja Jožica.
Kar dve leti je trpela, preden je svoje težave zaupala osebnemu zdravniku. Poslal jo je k dermatologu in na testiranje, kjer so ugotovili zgolj alergijo na trave. A to še zdaleč ni pomenilo, da je razrešena skrivnost njene srbečice. »Dermatolog mi je svetoval, naj si beležim, kaj jem, kaj oblečem, in kdaj se mi stanje poslabša. Da je lahko milijon dejavnikov, ki povzročajo srbenje. Zato sem kar obupala in nisem več šla na pregled,« se spominja Jožica.

Moreče in stresno

A stanje se ni spremenilo. Včasih je bilo srbenje tako hudo, da se je ponoči zbujala. Le trenutno ji je pomagal hladen tuš ali mrzli obkladki, ki si jih je polagala na roki. Zamenjala je tudi milo, da je bilo bolj naravno, a zaman. »Bilo je moreče in stresno!«
V tistem času sta njeni hčerki – ena zaradi reakcije po cepljenju zoper covid -19, druga zaradi kožnega izpuščaja - poiskali pomoč v centru Bioresona v Zagorju ob Savi. O svoji pozitivni izkušnji in dobrodejnosti bioresonance sta pripovedovali mami in jo opogumili, da naj tudi sama poskusi tam razvozlati skrivnost svoje srbečice. In je šla.

Kot zamah s čarobno palčko

Že prvi obisk v centru Bioresona je Jožici prinesel odgovor na vprašanje, od kod se je vzela njena skrivnostna alergija. »Terapevtka Ksenija Benčuk je ugotovila, da sem alergična na volno oziroma na vse, kar je izdelano iz ovčje volne. Tudi moj kovter (prešita odeja, op. a.)! « Izkazalo se je namreč, da je vir vseh tegob že leta »ležal« pri Jožici in ji kratil spanec. »Seveda sem ga takoj odstranila iz postelje in zaprla v vrečo. Lahko si mislite, da je srbečica ponoči ponehala, kot bi odrezal. Ker sem zaprto vrečo odložila v dnevno sobo, sem med gledanjem televizije še nekaj časa čutila nelagodje, kar je bil jasen pokazatelj, da moram iz svoje bližine umakniti vse, kar je izdelano iz ovčje volne.«
Jožica se je tako popolnoma rešila zoprnega srbenja in se končno dobro naspala. »Trikrat sem bila na bioresonančni terapiji, zdaj pa načrtujem še četrti obisk v pomladnih mesecih, da se rešim še alergije na trave,« zadovoljna pripoveduje Jožica Drnovšek, hvaležna, da je bioresonanca odkrila vir njene alergije, tisto iglo v kupu sena, za katero so bili dolgo vsi prepričani, da jo bo nemogoče najti.

Marjana Ogorevc Žgalin

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.