Izkušnja in zgodba Tadeja Potočnika: Bioresonanca v boju proti covidu-19

Izkušnja in zgodba Tadeja Potočnika: Bioresonanca v boju proti covidu-19

26.03.2021

Večina mladih, ki so se okužili z novim koronavirusom, je bolezen prestala hitro in brez hujših zapletov. Petindvajsetletni Tadej Potočnik iz Ljubljane ni imel te sreče. Čeprav je prvih štirinajst dni po okužbi kazalo, da je najhujše že mimo, se je kalvarija zanj takrat šele začela.

Pospešeno bitje srca, tiščanje v prsih, vrtoglavica, mravljinci v okončinah, omotica in ubijajoča nespečnost so ga najprej vodili na urgenco, od tam pa v center Bioresona, kjer so mu končno prisluhnili in pomagali. Danes je srečen, da je potrkal na prava vrata, in verjame, da je prav terapija pripomogla k temeljitemu izboljšanju njegovega počutja.

 

 

Od okužbe do zdravja

Tadej Potočnik je v letošnje leto zakorakal z obeti za svetlo prihodnost, popolnoma zdrav, saj zadnjih pet let ni obiskal zdravnika, in v odlični telesni pripravljenosti. Prvega januarja je začel z delom v novi službi, prvič redno zaposlen. A veselje ni trajalo dolgo, saj ga je že štirinajst dni pozneje, natančneje 15. januarja, v posteljo položil covid-19.

»Prva dva tedna sem imel značilne znake bolezni. Izgubil sem vonj, imel dva dni rahlo povišano temperaturo, glavobol in tiščalo me je v prsih. Po dveh tednih je bilo moje počutje že skoraj normalno, a so se začele druge težave.«

»Ko sem zvečer legel v posteljo, sem opazil pospešeno bitje srca, stiskanje v prsih in vrtoglavico. Temu so sledili močni mravljinci po rokah in nogah, spremljal jih je občutek pomanjkljive cirkulacije v okončinah, prisotna j

 

e bila tudi intenzivna omotica. Ko sem se zjutraj zbudil, so se simptomi vrnili, zato sem šel na urgenco.«

»Tam so me pregledali, a niso ugotovili ničesar resnega, vsi izvidi so bili namreč v mejah normale,« se spominja Tadej, ki odgovorov, kaj se z njim dogaja in kako naj si pomaga, ni dobil od zdravnikov. »Le nevrologinja, ki sem jo obiskal samoplačniško, mi je potrdila, da so vse moje težave nedvomno posledica koronavirusne bolezni.«

 

 

Iz urgence do bioresonance

Za bioresonanco je Tadej v preteklosti že večkrat slišal, a je bil vedno skeptičen do alternativnih metod zdravljenja. Mnenje je spremenil pred leti, ko je hudo zbolela njegova psička Ika. »Veterinarji so jo že odpisali in nam svetovali, naj jo uspavamo. A prav bioresonančna terapija ji je podaljšala življenje. Zato sem nekaj dni po obisku urgence tudi sam poiskal pomoč v centru Bioresona v Ljubljani.

Na prvem pregledu sva s terapevtko ugotovila poslabšano delovanje energije, ki je odgovorna za cirkulacijo, kar se je najbrž odražalo v pospešenem utripu in tiščanju v prsih,« se spominja Tadej.

Po terapiji se mu je stanje postopoma izboljševalo, čeprav počasi. Vrtoglavica in omotičnost pa sta postajali vse intenzivnejši. Postal je občutljiv na zvok in svetlobo, pojavila se je nespečnost.

»Spal sem dve do štiri ure na noč in se prebujal z intenzivnimi navali adrenalina. To je trajalo dober teden.« Na kratkih sprehodih je v kolenih čutil šibkost, v nogah mu je zmanjkovalo moči. V zadnjem delu lobanje, navzdol po vratu in hrbtenici pa je čutil tresljaje oziroma nekakšno trzanje. Opazil je, da se mu tresejo roke, ves čas so ga mučili utrujenost, omotica, vrtoglavica, rahli glavoboli in nenehen pritisk v glavi.

 

 

Poldrugi mesec po okužbi in po treh bioresonančnih terapijah se Tadej počuti veliko bolje. »Vse težave so se omilile, nekatere so celo popolnoma izginile,« pove Tadej, ki svetuje ljudem s podobnimi težavami po prebolelem covidu-19, da naj se posvetujejo s svojim zdravnikom in upoštevajo vsa priporočila ter navodila tradicionalne medicine.

Če pa bi radi okrevanje pospešili, naj sledijo njegovemu zgledu in poskusijo z bioresonanco. »Zame je bila to res pozitivna izkušnja in mislim, da je pripomogla k hitrejšemu okrevanju. Poleg tega so me v centru Bioresona presenetili s pozitivnim in profesionalnim pristopom, bili so pripravljeni poslušati in odgovoriti na vsa moja vprašanja, česar v našem zdravstvenem sistemu, žal, nisem vajen.«


Marjana Ogorevc Žgalin

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.