Pomen aminokislin pri herpesnih okužbah

Pomen aminokislin pri herpesnih okužbah

22.01.2021

Nam najbolj poznana herpesna okužba je labialni herpes ali herpes na ustnici. Povzroča ga alfaherpesna skupina virusov – herpes simpleks, ki nas zelo rad »napade« ravno takrat, ko imamo kakšen pomemben dogodek in je obenem znak padca imunskega sistema.

Vsem manj poznane pa so še druge herpesne oblike, ki pa so prav tako pogoste. Pogosto spregledana, še posebej, če poteka v lažji in netipični obliki, je okužba z gamaherpesom, imenovanim Epstein-Barr virus (EBV).

Pri bolnikih z želodčnimi in črevesnimi težavami (ulcerozni kolitis ali Morbus Crohn in druge) je lahko eden od skritih motilcev tudi betaherpesni virus, imenovan citomegalovirus.

 

Pojavnost herpesnih okužb

Za vse omenjene herpesne oblike pa je značilno, da se z njimi okužimo enkrat. Ti virusi v nas spijo, ob čemer ni nujno, da nam povzročijo resne težave. Šele ko se začne krhati naš imunski sistem zaradi drugih zunanjih dejavnikov, se virusi herpesa lažje reaktivirajo in začnejo povzročati težave.

Pogosto nas pokličejo pacienti ali pa mimogrede ob pregledu povedo, da imajo ponavljajoče se herpesne okužbe na ustnici, bodisi ob menstrualnem ciklusu enkrat mesečno bodisi pred stresnimi dogodki v službi. Mnogi pacienti se nekaterih virusnih oblik niti ne zavedajo.

Ob tem pacientom razložimo, da bioresonanca herpesnih okužb ne pozdravi na način, da virus odstrani iz organizma, temveč s pomočjo bioresonančnih testov poiščemo tiste motilce, ki najedajo imunski sistem, da do takšnih ponavljajočih se okužb sploh prihaja. Zato ste vabljeni, da nas pokličete ali nam pišete, da skupaj odkrijemo te motilne dejavnike.

 

 

Herpes v domači oskrbi

Herpes na ustnici potrebuje za svoje razmnoževanje aminokislino L-arginin. Zato svetujem, da se ob ponavljajočih se herpesih ali ob akutnem zagonu izognete oreščkom, čokoladi in sirom.

Bistvena za zamejevanje herpesnih okužb pa je tudi posebna formula vitamina C (za vse z občutljivo želodčni sluznico priporočamo pH prijazen vitamin C) in aminokisline L-lizin. Ta se vmeša v ciklus razmnoževanja herpesa in preprečuje nastajanje mehurčkov ter širjenje okužbe.

L-lizin se nahaja predvsem v jajcih, mlečnih izdelkih in mesu, delno tudi v žitih ter krompirju. Zatorej priporočam vsem, ki imate ponavljajoče se herpesne okužbe, še posebej vegetarijanci in vegani, da dnevno zaužijete 500 mg L-lizina ter 1000 mg vitamina C v obliki kapsul.

Ob akutnem zagonu, ko začutite, da vas na ustnici skeli in da se zelo verjetno začenja herpes, nemudoma vzemite več aminokisline L-lizina (za natančno količino se posvetujte z našimi zdravnicami). Ob pojavu mehurčkov pa je ob zaužitju L-lizina treba vzeti še homeopatske kroglice Rhus tox. Tako ste dobro opremljeni pred vsakim nenadnim izbruhom herpesa, ko je ta najmanj zaželen.

 

 

Herpes in bioresonanca

Bioresonančni pristop je razdeljen na dva dela, ko se BICOM terapevt odloča o načinu zdravljenja in je odvisen, ali gre za akutno ali kronično fazo okužbe. Ob tem pa svetuje tudi o terapevtskih vitaminskih terapijah, ki so vodene pod zdravniškim nadzorom.

Za vsa dodatna vprašanja glede jemanja omenjenih prehranskih dopolnil se lahko vedno obrnete na naše zaposlene v centrih BIORESONA. Vabljeni, da nas pokličete ali obiščete našo spletno trgovino.

Antonina Rome, dr. med.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.