Sreča je ljudem pomagati premagati bolečino

Sreča je ljudem pomagati premagati bolečino

11.02.2024

Col nad Ajdovščino je postal bogatejši za nov bioresonančni center, v katerem bo domačinka Nataša Pregelj Škvarč svojim krajanom pomagala do življenja brez bolečin. »Že odkar pomnim, sem iskala načine, kako pomagati ljudem. Zelo dober je namreč občutek, ko lahko nekdo s tvojo pomočjo premaga bolečino, izboljša gibljivost, je ponovno srečen,« nam je zaupala diplomirana fizioterapevtka, ki je svoje poslanstvo in uresničitev življenjskih sanj našla za vrati centra BIORESONA, v družinski hiši, na naslovu Col 100.

Natašo Pregelj Škvarč tako Colčani, Ajdovci, kot drugi prebivalci Vipavske doline in celo Postojnčani, že dobro poznajo. Po diplomi na Visoki šoli za zdravstvo, smer fizioterapija, je delovne izkušnje najprej nabirala v dveh domovih starejših občanov (Idrija in Nova Gorica), se potem zaposlila v CIRIUSU-u Vipava in nazadnje delala v Zdravstvenem domu Postojna. Delo fizioterapevtke jo je izpolnjevalo, saj je tako lahko pomagala ljudem. »In ker je celotna fizioterapija lahko usmerjena tudi v bolj alternativne načine in tehnike obravnave pacientov, naj omenim samo manualno terapijo, sem v tem našla svoje poslanstvo,« je povedala Nataša Pregelj Škvarč. A njen izrazit občutek za sočloveka, pa želja, pomagati pomoči potrebnim, jo je gnala naprej. Kot se rado zgodi, ji je življenje samo postreglo z novim izzivom.

Od fizioterapije do bioresonance

»Na družabnem omrežju sem zasledila objavo o bioresonanci z elektroakupunkturno tehniko. Avtorica zapisa je bila Antonina Rome, dr.med., lastnica in vodja franšiznih centrov BIORESONA. Tematika me je takoj pritegnila in z Antonino Rome sem navezala stik. Najini pogovori so obrodili sadove, saj sem spoznala, da lahko z bioresonančnimi frekvencami še bolje lajšam ljudem bolečine in vnetja, saj se bioresonanca odlično dopolnjuje s fizioterapijo!«

Prva izkušnja

Nataša Pregelj Škvarč je v preteklosti že imela pozitivno izkušnjo z bioresonanco. »S to terapijo sem se prvič srečala, ko je bil sin Tobija star devet mesecev in je imel težave s prebavo in kožo. Medicinsko testiranje ni pokazalo ničesar, zato sem se odločila vzeti stvari v svoje roke in ga peljala na bioresonančno terapijo. Po šestih seansah so kožni izpuščaji izginili, uredila pa se mu je tudi prebava,« se hvaležno spominja Nataša.

Slediti sanjam

Tudi zaradi te pozitivne izkušnje Nataša ni dolgo oklevala in se je odločila slediti svojim sanjam. Čeprav nerada tvega, je storila pomemben korak in v službi dala odpoved. Prepričana je namreč, da je potrebno prisluhniti srcu in delati to, kar te resnično veseli. Konec januarja bo v pritličju družinske hiše na Colu odprla svoj bioresonančni in fizioterapevtski center, franšizno enoto centra BIORESONA, kjer bo izvajala tudi manualno terapijo.

Za vlogo bioresonančne terapevtke se je izobraževala na Inštitutu za bioresonanco in regulativno medicino, praktična znanja pa pridobila v centrih BIORESONA v Zagorju ob Savi in v Ljubljani. Zdaj je pripravljena, da stopi na samostojno poslovno pot.

Na terapevtskem stolu

In koga želi Nataša povabiti na svoj terapevtski stol? »Pri bioresonančni terapiji gre za uporabo terapevtske naprave, ki pomaga pri odkrivanju in zdravljenju patoloških stanj v telesu. Ti so vzroki za številne zdravstvene težave. Bioresonanca torej išče vzroke za neko bolezensko stanje. Tako pri tej metodi ne zdravimo bolezenskih znakov, temveč odpravljamo vzroke, ki so do stanja pripeljali. Ko odpravimo vzrok težave, pa izzveni tudi bolezen. Menim, da ni bolezni oziroma diagnoze, pri kateri z bioresonanco ne bi mogli vsaj malo pomagati, omiliti težave, pa naj gre za izbruhe na koži, alergije, črevesne težave, hormonsko- metabolne zaplete, srčno-žilne napake, bolečine vseh vrst in druga obolenja.«

Tudi sama, iskreno priznava, bi v teh stresnih časih potrebovala kakšno bioresonančno terapijo. Na stol za paciente pa je spomladi že sedla tudi sama, ko se namreč ni mogla znebiti suhega, dražečega kašlja. »Bila sem kar sama svoja terapevtka in čez tri dni je kašelj izzvenel!« nam zaupa.

Moč samozdravljenja

Nataša Pregelj Škvarč je vztrajna pri doseganju svojih ciljev, pri tem pa uživa tudi nesebično podporo moža Marka ter otrok Elise in Tobija. Ker so zelo povezani in radi preživljajo dragocene skupne urice, bo zdaj še lažje usklajevati delo in družinske obveznosti. Bioresonančni in terapevtski prostori bodo namreč kar v pritličnem delu domače hiše, delovnik pa bo prilagojen željam njenih pacientov.

»Zaupajte v sposobnosti samozdravljenja vašega telesa!« je misel, ki jo svojim sokrajanom namenja Nataša Pregelj Škvarč in se že veseli, da jim bo s svojim znanjem lahko služila tudi naprej.

 

Kontaktni podatki centra:
Col 100, Col
T: 041 608 487
E: col@bioresona.si

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.