Neplodnost in bioresonanca

Neplodnost in bioresonanca

15.05.2023

V naših centrih po vsej Sloveniji se po pomoč obračajo tudi pari zaradi težav z zanositvijo. V tem članku se bomo osredotočili na imunološki vidik neplodnosti ter pokazali nekaj krajših prispevkov uspešnih zgodb.

O NEPLODNOSTI

O neplodnosti govorimo, kadar pri paru ne pride do zanositve po enem ali večih letih rednih, nezaščitenih spolni odnosov. Klinika za reprodukcijo v Ljubljani ocenjuje, da je neploden vsak sedmi par.

O primarni neplodnosti govorimo, ko pri paru še ni prišlo do zanositve; pri sekundarni neplodnosti pa je par v preteklosti že zanosil, sedaj pa do zanositve ne pride. Iz vidika BICOM bioresonance je to pomemben podatek, saj nam časovno opredeli, od katerega trenutka dalje iščemo ključne dogodke obremenitev in stresa, ki bi lahko sprožile neplodnost.

Vzroke za neplodnost iščemo pri ženski (40%), pri moškem (40%) ali pri obeh (20%). Včasih vzrokov v medicini ne odkrijemo; tedaj govorimo o nepojasnjeni neplodnosti, kjer pa ponovno svojo dopolnilno vlogo lahko odigra BICOM bioresonanca.

Velik del vzrokov ženske neplodnosti zajemajo zapletene motnje ovulacije, ki ovirajo mesečno sproščanje jajčne celice in pripravo maternične sluznice na ugnezditev zarodka. Zelo pogoste so okvare jajcevodov in jajčnikov zaradi vnetij in endometrioze, ki ovirajo potovanje semena, oploditev jajčne celice, razvoj zgodnjega zarodka ter potovanje in prenos zarodka v maternico.

Med drugimi pomembnimi in pogostimi vzroki so še razvojne in druge nepravilnosti maternice, čezmerna telesna teža, nove tvorbe v notranjih rodilih, prezgodnja menopavza in sistemske bolezni (npr. sladkorna bolezen, bolezni ščitnice idr.), različne razvade (alkohol, tobak), vpliv zdravil (antidepresivi, steroidi ipd.). Te vidike uradna medicina rešuje zelo učinkovito.

Moška neplodnost pomeni ugotovljeno slabo kakovost ali odsotnost semena. Med najpogostejšimi vzroki za to so vnetja, poškodbe, kromosomske, genetske, hormonske in prirojene nepravilnosti, motnje v spuščanju moda, razširjene krvne žile ter nepravilnosti po operativnih posegih in nekaterih vrstah zdravljenja (predvsem zaradi malignih bolezni). Neugodno vplivajo tudi različne razvade in psihični vzroki.

Pogosto pa v klasični medicini jasnih razlogov za slabo kakovost ali odsotnost semena ni mogoče najti.

Upoštevati je potrebno tudi starost, saj se rodna sposobnost zmanjšuje že proti koncu dvajsetih in v začetku tridesetih let starosti. Prav tako uspešnost postopkov umetne oploditve upada s starostjo para.

IMUNOLOŠKA NEPLODNOSTI

Osnovna težava imunološke neplodnosti je senzibilizacija sluznice ženskih rodil s spermo. Sperma je mešanica različnih komponent (semenčic, izvenceličnih snovi ter drugih celičnih struktur).

Ženski aktivni imunski sistem se odzove s sproščanjem anti-spermalnih oziroma anti-semenskih protiteles, saj nosijo spermiji zelo pisano vsebino na svoji površini. Posledično je moteno gibanje semenčic po reproduktivnem ženskem traktu, oploditev, vgnezditev kot tudi rast in razvoj embrija.
Preobčutljivost ali intoleranca se odvija na lokalnem sluzničnem in sistemskem imunskem sistemu.

Dokazano je, da je tovrstna imunizacija dejansko povezana z neplodnostjo. Anti-spermalna protitelesa (ASA) se pojavijo pri kar 1-30% neplodnih parov.

BICOM BIORESONANČNA PODPORA

Pacientke se odločijo za podporo v BIORESONA centrih v različnih fazah postopkov umetne oploditve oziroma z le-temi še niso pričele oziroma so že izkoristile vse možnosti v okviru klasičnih postopkov. Naš namen ni nadomestiti temveč podpirati klasične postopke. Pri tem ne prihaja do navzkrižja učinkov, temveč ravno obratno, učinki so dopolnjujoči.

Takoj ko pride do zanositve, pa v prvem trimesečju s terapijami prekinemo.

Pri svojih protokolih na osnovi zgoraj opisanih mehanizmov imunološke neplodnosti uporabljamo frekvenčne programe za umirjanje vnetja oz. umirjanje imunskega sistema, podpiramo presnovo beljakovin in mnogo več.

Za celoten posvet svetujemo, da nas kontaktirate in se dogovorite za termin skupaj s partnerjem.

PRIKAZ PRIMEROV IZ BIORESONA CENTROV

BIORESONA VSAKO LETO PREJME ZAHVALO

Par, oba stara 38 let, sta težave z zanositvijo reševala že 3 leta. V okviru IVF postopka jima je pripadel še zadnji cikel, zato sta obupano iskala dodatne rešitve in pomoč.

BICOM bioresonančnih obravnav sta se udeleževala oba, kjer sta prejela nekaj dietnih priporočil ter pričeli smo s pripravami. Zaradi oddaljenosti sta na terapije hodila enkrat mesečno ter opravila 4 obiske.

Zadnji postopek umetne oploditve je uspel in sedaj že 8 let prejemamo voščila in pozdrave srečne družinice.

KO ZAUPANJE PRINESE SREČO

Par, oba starosti 38 let, je imel še eno zamrznjeno jajčece. Neplodnost je nastopila zaradi neprehodnih jajcevodov po pogostih vnetjih in splavih. Bodoča mamica je bila obravnavana tudi zaradi blage endometrioze. Pretekli poskusi umetnih oploditev so bili neuspešni, prav tako je par doživel več zadržanih splavov.

Bioresonančni test je pokazal, da telesu ne ustrezata sladkor in mleko, česar se je bodoča mamica vzdržala v času IVF postopka in naših terapij.

V času procesa zunajtelesne oploditve je na terapije hodila le ona v tedenskem razmiku, saj je partner opravil celoten tretma v preteklosti in pravzaprav tako izvedel za pomoč v sklopu zanositve.

Srečna družinica še danes pride na terapije, v kolikor jim pade odpornost ali jih mučijo blažje zdravstvene težave.

IZ OBUPA V ČUDEŽ

40-letna pacientka je redno prihajala na bioresonančne obravnave v BIORESONA center zaradi fibromialgije. Na enem od obiskov je tudi izdala skrivnost, da ne more zanositi. Zaradi njene osnovne bolezni so bili protokoli pripravljeni nekoliko prilagojeno kot tudi pacientka ni hodila na postopke zunajtelesne oploditve. Prav kmalu nam veselo sporoči, da se je končno zgodil čudež.

Danes ta krasen čudež z veseljem spremljamo, kadar mamica objavi kakšno sliko na družbenih omrežjih.

Hvala vsem.

Za več informacij in posvet nas lahko vedno povprašate preko spletnega obrazca.

Antonina Rome, dr.med.

Viri:

  1. Informativno gradivo Klinike za reprodukcijo, Ginekološka klinika, Ljubljana
  2. Aspects of Female Infertility, Brazdova A. Senechal H. Peltre G., Poncet P. Immune, Int J Fertil Steril. 2016; 10(1): 1-10.
  3. Structural heterogeneity and protein composition of exosome-like vesicles (prostasomes) in human semen, Poliakov A., Spilman M, Dokland T, C. L. Amling, J. A. Mobley, Published in The Prostate 2009, DOI:10.1002/pros.20860
  4. Restrepo, B; Cardona-Maya, W (October 2013). "Antisperm antibodies and fertility association". Actas Urologicas Espanolas. 37(9): 571–8. doi:10.1016/j.acuro.2012.11.003. PMID 23428233
  5. Antisperm antibodies, Cropp CS, Schlaff WD, Arch Immunol Ther Exp (Warsz), 1990;38(1-2):31-46
  6. Cui, D; Han, G; Shang, Y; Liu, C; Xia, L; Li, L; Yi, S (15 April 2015). "Antisperm antibodies in infertile men and their effect on semen parameters: a systematic review and meta-analysis". Clinica Chimica Acta. 444: 29–36. doi: 10.1016/j.cca.2015.01.033. PMID 25659295
  7. Immune Cells at the Fetomaternal Interface: How the Microenvironment Modulates Immune Cells To Foster Fetal Development, Anne Schumacher, David J. Sharkey, Sarah A. Robertson and Ana C. Zenclussen, J Immunol July 15, 2018, 201 (2) 325-334; DOI: https://doi.org/10.4049/jimmunol.1800058
  8. Linda Rahadian, dr. med., International Medical Working Group BICOM Bioresonance Method; 59th International Congress, Fulda, 2019, p. 119-121
 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.