»Pomoč človeku je moje poslanstvo!«

»Pomoč človeku je moje poslanstvo!«

26.11.2021

V Mariboru, točneje na Partizanski cesti 30, je vrata odprl center BIORESONA Maribor. Kot že ime samo pove, center spada pod okrilje BIORESONE, franšiznega sistema z najdaljšo tradicijo bioresonančne terapije v naši regiji. Lastnica in vodja mariborske podružnice je Ksenija Benčuk, diplomirana medicinska sestra z dvajsetletnimi izkušnjami v zdravstvu. V prijetnem okolju svojega novega delovnega mesta nam je zaupala, kaj jo je pripeljalo do odločitve za samostojno poslovno pot, kaj jo vodi pri delu in kdo so njene stranke.


Ksenija Benčuk, lastnica centra BIORESONA Maribor, ne skriva zadovoljstva nad odločitvijo, da je iz varnega zavetja službe za nedoločen čas »prestopila« na tvegano pot podjetništva. Po študiju na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru in dvajsetletni službi v UKC Maribor je pridobila vrsto dragocenih izkušenj in popoln vpogled v delovanje tako imenovane uradne medicine. »A nikoli nisem podvomila v moč alternativnih metod. V resnici mi je bila alternativa vedno bližje. Hitro sem spoznala, da je človek celostno bitje, ki ga je treba tako tudi obravnavati,« nam je zaupala Ksenija Benčuk.

 
Srečanje z bioresonanco

Prva vzpodbuda, da si želi ljudem pomagati še drugače, je bila huda bolezen njene mame. »Takrat sem spoznala pomen celostnega pristopa do zdravljenja in da vzrok težav ni vedno tam, kjer se bolezen izrazi.« Druga, še odločilnejša prelomnica, pa so bile zdravstvene težave njene hčerke. »Nekje sem zasledila članek o bioresonančnem zdravljenju in začela raziskovati v tej smeri. Način in pomen tovrstnega zdravljenja sta me takoj navdušila. Bioresonanci sem popolnoma zaupala, saj se je zdravstveno stanje moje hčerke že po nekaj obiskih bistveno izboljšalo. Prva izkušnja z bioresonanco je bila tako za obe zelo pozitivna.«

Izkušnja s hčerinim okrevanjem je spodbudila Ksenijo, da je začela še intenzivneje raziskovali alternativne pristope, ne le strogo medicinski pogled na bolezen. Prebirala je knjige, obiskala nekaj tečajev in se prijavila na izobraževanje za bioresonančno terapevtko. Tam je spoznala lastnico centra Bioresona in ustanoviteljico unikatnega franšiznega sistema, Antonino Rome, dr.med., ključno osebo, ki je Ksenijo le še utrdila v pravilnosti njene odločitve, da pusti službo in stopi na novo poslovno pot, kot lastnica centra BIORESONA Maribor.

 

Odločitev za novo poslovno pot

»Pa nisem človek, ki vedno išče novosti in ljubi nove izzive. Prišla sem do točke, ko sem spoznala, da lahko grem naprej. Delo v zdravstvu me je sicer izpolnjevalo, a ne do te mere, da bi se tam ustalila. Vodila me je želja pomagati ljudem tam, kjer s klasično medicino ne dosežejo popolnega psihofizičnega udobja.«

Sledilo je seveda vrsto tečajev in izobraževanj, da je Ksenija pridobila vsa znanja, potrebna za delo z bicom aparatom. Ker sta jo ves čas podpirala mož in hčerka, pa seveda tudi številni prijatelji, ni dvomila v pravilnost svoje odločitve. Stranke, ki od jeseni trkajo na vrata njene nove ordinacije, pa jo vsak dan opominjajo, kako prav je storila.

»Za marsikoga je bioresonanca popolna neznanka, a ko se prvič srečajo z njo, se jim zbudi zanimanje za tovrstno zdravljenje in raziskujejo naprej ter ugotavljajo, da so še možnosti, upanje za rešitev težav, za katere so prej mislili, da so trajne in morajo z njimi živeti.« Dober glas pa, vemo, seže v deveto vas, in tako so Ksenijini pacienti odrasli in otroci z različnimi zdravstvenimi težavami - od vseh vrst alergij, preobčutljivosti, športnih poškodb, bolečin, prebavnih težav, kandidoz, dermatitisov, težav z nespečnostjo, revmatskimi obolenji, utrujenostjo, neplodnostjo, toksičnimi obremenitvami, slabim imunskim odzivom, pa tudi tisti, ki si želijo razstrupljanja organizma in preventive ter hitrejšega okrevanja po različnih kirurških posegih. »Tako lahko z bioresonanco kot podporno terapijo uspešno vplivamo na vse vrste zdravstvenih težav, saj lahko odkrijemo in odstranimo vzrok težav oziroma tisti dejavnik, ki ovira samozdravilno moč organizma,« še doda Ksenija.

Center BIORESONA Maribor je odprt po dogovoru, kar pomeni, da je potrebno prej poklicati in se dogovoriti za izbrani termin. Prijazna Ksenija Benčuk prisluhne vsakomur, mu nameni prijazno besedo, ustrezno terapijo in s tem, ko pomaga drugim, bogati tudi sebe in kot sama pravi, opravlja svoje življenjsko poslanstvo.

Kontaktni podatki centra:
Partizanska cesta 30, Maribor
T: 031 659 315
E: maribor@bioresona.si

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.