Bioresonanca pri otrocih

Bioresonanca pri otrocih

10.06.2021

Na vrata Bioresona centrov pogosto potrkajo starši otrok z različnimi zdravstvenimi težavami. Veseli smo, ko lahko pomagamo našim najmlajšim k boljšemu počutju. Za male obiskovalce radi rečemo, da so naši bioreSONČKI, ki pridejo k nam na »bioresončenje«.
Če se tudi vaš otrok že dolgo spopada s katero od zdravstvenih tegob, smo za lažji prvi korak pred obiskom centra Bioresona pripravili nekaj napotkov in zbrali odgovore na najpogostejša vprašanja staršev.


Kako naj otroku razložim, kaj je bioresonanca?

V zadnjih dvanajstih letih poslušamo mamice, ki otrokom na zelo zanimive načine razložijo, kaj je bioresonanca in zakaj morajo sedeti na terapiji. Skupaj z mamicami smo ustvarili priljubljeno razlago, ki naj vam bo v pomoč, ko boste tudi vi poskušali obrazložiti svojemu otroku o delovanju bioresonance.

Naše telo je kot inštrument, igralo, ki igra čudovito glasbo. Ta glasba so valovi, ki pa jih lahko zmoti drugačna neprijetna glasba ali piskanje in hrup igranja inštrumentov vsevprek, da glasbe sploh ne slišimo več. Stric dirigent oziroma naša naprava BICOM ponovno vzpostavi takšne valove, da telo spet oddaja lepo glasbo.

Ali bo moj otrok sedel pri miru na bioresonanci?

Najpogostejše vprašanje, ki nam ga mamice zastavijo (poleg seveda ključnih zdravstvenih vprašanj) je, ali bo moj otrok zmogel sedeti 60 min pri miru. Z velikim veseljem vas lahko pomirimo, da je odgovor DA. Otroci intuitivno čutijo, da jim BICOM bioresonančna valovanja ustrezajo, poleg tega se terapevt in starš med terapijo z otrokom tudi igrata, mu bereta ali pojeta. Pri prvem obisku so malčki lahko malce prestrašeni zaradi drugačnih izkušenj z zdravniki, vendar je razpoloženje že pri drugem obisku popolnoma drugače. Obljubimo jim namreč, da ne bo nič bolelo. In če nekaj obljubimo, to velja. Pogosto nato slišimo razlago staršev, da gredo k "prijazni zdravnici, ki ne pika".

Ali so možna poslabšanja zdravstvenega stanja po obravnavi?

BICOM bioresonanca je neboleča metoda brez stranskih učinkov. Če vendarle nastopijo, se kažejo zgolj kot prehodno poslabšanje osnovnih težav, kot na primer izpuščaj po koži. Prehodna poslabšanja osnovne težave pri otrocih se lahko pojavijo v prvih 24. do 72. urah po bioresonančni obravnavi in tudi hitro minejo. Če ne minejo, nas seveda lahko pokličete za posvet. Če se težave pojavijo šele po treh dneh ali še kasneje, jih ne moremo več pripisati bioresonančnim obravnavam temveč osnovni bolezni ali novi dodatni izpostavljenosti alergenu ali patogenu.

 

Kaj lahko storim, če otrok noče piti vode?

Tako kot odrasli, naj tudi otroci po terapiji zaužijejo več vode. Težava nastopi, ko otrok vode noče piti. Uživanje čiste vode je ključno, saj sokovi niso nadomestilo za vodo, temveč je to razredčena hrana. Praktičen nasvet staršem je, da naj skuhajo sadni kompot, ki ga v rednih dnevnih intervalih nato redčijo do čiste vode. Prehod je blag in bolj zdrav. Tudi ukinjanje nočnega mleka, ki ga otrok pije iz stekleničke, se lahko izvede s toplim kompotom nežnega okusa.

 

Kaj otroku ponuditi, če noče jesti priporočene zelenjave?

V tem primeru si lahko pomagate s sladkimi zelenimi zvijačami. Otroci imajo večje število okuševalnih celic na jeziku, kar posledično vodi v intenzivnejše zaznavanje okusov in zavračanje določenih živil. Drugi razlog je seveda prehitro in prekomerno uživanje sladkega. Rešitev je preprosta! Sprva otroku ponudite sadne smoothije, kamor dodate le toliko zelene zelenjave, da se napitek obarva zeleno. Otrok bo tako zeleno povezal s sladkim. Počasi in vztrajno pa količino zelenjave povečujete. Seveda naj gre to počasi in bodite vztrajni. Rutina je pri otrocih prava pot do uspeha.

 

Zdravnik je otroku predpisal antibiotike. Kako naj ravnamo?

Antibiotiki so zaželeni pri akutnih bakterijskih obolenjih in ni bojazni, da bi z njimi otroku kakorkoli škodovali, če ob tem sledite našim priporočilom. Izredno pomembno je, da iz otrokove prehrane v času antibiotičnega zdravljenja izločite vse sladkorje, med, sladkarije in enostavne ogljikove hidrate (bel pšenični kruh) ter mu dodate probiotike in otroške vitamine v istem razmaku kot antibiotike. Če poenostavimo: otrok naj zaužije probiotik dve uri po antibiotiku. Nočne doze probiotikov lahko izpustite.
Z jemanjem probiotikov nadaljujte še en teden po končani terapiji z antibiotiki. S temi ukrepi boste zamejili prekomerno razrast kandide v črevesni sluznici in pripomogli k vzpostavljanju normalne črevesne flore in limfnega imunskega sistema.

Kot pravijo, da so otroci naš največji zaklad, imamo tudi v BIORESONI svoj izraz, da so otroci naši največji bioreSONČKI. Dragi otroci, hvala, ker ste.


Imate tudi vi vprašanje na temo pomoči otrok z bioresonanco?
Če dovolite, da vaše vprašanje z odgovorom anonimno objavimo v tem članku, nam pišite na naš e-naslov: info@bioresona.si. Na voljo smo tudi za vsa dodatna povpraševanja in pojasnila.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.